Programma's   /  Particulieren

Energetische therapie


Wat is energetische therapie?

In je lichaam heb je naast je bloedstelstel ook een energiestelsel. De energiebanen (hierop wordt ook gewerkt in de acupunctuur) lopen door je hele lichaam en komen bij elkaar in 7 energieknooppunten: de chakra's.
De chakra’s (Sanskriet voor “wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.

De chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Soms komt het voor dat er een energiebaan geblokkeerd raakt waardoor de energie niet meer goed door kan stromen. Het kan ook zijn dat mensen energie als het ware bij je “wegzuigen”. Het gevolg hiervan is dat je moe wordt. Soms ben je al moe meteen nadat je opstaat.

Hoe zou je leven eruit zien als je levensenergie (prana) volop stroomt?

Chakra's

Om weer goed in je eigen energie te komen, kan het nodig zijn je energieveld te zuiveren, te activeren en te leren hoe je dit zelf kunt reinigen, opladen en bekrachtigen.

Tijdens een energetische behandeling wordt kosmische positieve energie doorgegeven, die de chakra’s en energiestromen weer in hun kracht en in balans brengt. De kosmische energie wordt naar de ontregelde lichaamsdelen gedirigeerd en de genezing wordt ingezet. Tevens wordt je aura schoongemaakt en opgeladen.

Iemand kan de verandering die in het lichaam plaats vindt op verschillende manieren ervaren: dit kan onmiddellijk zijn tijdens de behandeling b.v. door het waarnemen van warmte, koude, fijne vibraties die veroorzaakt wordt door de energiestromen, maar zij kan ook pas na de behandeling plaatsvinden met een heerlijk ontspannen gevoel van rust en tevredenheid.
Uiteindelijk zul je ervaren dat je meer in je energie bent, in je kracht.
Meestal kun je deze energie enkele dagen vast houden, afhankelijk van je eigen patronen, problemen.
Een energetische behandeling kan zeer ondersteunend zijn naast behandelingen volgens de reguliere geneeskunde.

Tevens kan ik je leren hoe je jezelf kunt afsluiten, waardoor je beter in je energie blijft en niet zo snel “leeggezogen” wordt door personen en situaties.

Neem voor een energetische behandeling contact op met mij via: info@pranakompas.nl.

Naast een energetische behandeling zijn er meerdere “healing-technieken” om je energiesysteem weer in balans te brengen:

Bewegen: dansen, tai chi, yoga, sport;
Geluid: muziek, klankschalen, zingen, mantra’s;
Meditatiemindfulness;
Shambhala, reiki;
Affirmaties;
Massage;
Homeopathie;
Zelfreflectie, dagboek bijhouden, ervaringen opschrijven;
Etherische oliën;
Bloesem-remedies;
Met je handen in de aarde werken; kleien is ook een hele goede methode.